Warmtepompen

Bij DuurzaamBouwen kunt u terecht voor warmtepompen die met een minimale energietoevoer de natuurlijke energie uit de aarde halen. Een warmtepomp zet de energie om in warmte en gebruikt deze voor de verwarming en koeling van uw woning, of het aanmaken van sanitair warm water.

Groen

Het primair energieverbruik van een warmtepomp ligt zelfs een pak lager dan dat van een super efficiƫnte verwarmingsketel. 75% van de energie haal je immers uit de aarde! Kiezen voor een warmtepomp is jouw bijdrage tot een schoner milieu.


Warmtepompen geven in de woning een uitstekend binnenklimaat, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien kunnen speciale boilers ook zorgen voor een snelle productie van sanitair warm water.

Rendabel

Met een warmtepomp is een besparing mogelijk van meer dan 50% op uw verwarmingskosten in vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem. Warmtepompen gebruiken weinig energie. De energieopbrengst is vier keer groter dan de energietoevoer. Bovendien komt de installatie van een warmtepomp ten goede van de energieprestaties van een gebouw. Hierdoor heeft u niet enkel een lage energiefactuur, maar stijgt ook de waarde van uw woning aanzienlijk!

Airconditioning

De moderne airconditioningsystemen kunnen koelen en verwarmen. Het zijn eigenlijk lucht/lucht warmtepompen. De traditionele airco die enkel koelt komt nog zelden voor aangezien de technologie van de nieuwe warmtepompen veel beter en zuiniger is.


De lucht/luchtwarmtepompen gebruiken beperkte elektrische energie om de warmte te verplaatsen. Via de buitengroep wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken. Die wordt met behulp van het koelmiddel naar de binnengroepen overgebracht zodat uw woning of werkruimte de gewenste temperatuur krijgt. Hierdoor is er geen overgang nodig naar een ander medium zoals water. Het rendementsverlies is dus beperkt.

Niet gevonden wat u naar opzoek bent, Contacteer ons